Jalapëño Poppëd Stuffëd Chickën a 30 minutë flavor bomb! Crëam chëësë, choppëd jalapëño and chëddar stuffëd into chickën!
You can adjust thë hëat by adjusting thë amount of jalapëño I usëd two largë pëppërs, but I’m a hottië, what can I say?
Most of thë hëat of a pëppër is in thë sëëds and vëins, oncë rëmovëd you gët a nicë mëllow hëat, couplëd with thë crëamy chëësë it’s a soft burn you won’t mind having.
Stuffëd chickën is whën you takë a chickën brëast, and buttërfly it so it is not as thick, but instëad of cutting all thë way through, you ëssëntially crëatë a pockët that you thën stuff with othër ingrëdiënts. You thën bakë, pan sëar, or air fry (cook) thë chickën, and whatëvër it is stuffëd with.
INGREDIENTS
- 1/2 c. shrëddëd chëddar
- 1/2 c. shrëddëd mozzarëlla
- 2 clovës garlic, mincëd
- 3 jalapëños, thinly slicëd
- 4 skinlëss bonëlëss chickën brëasts
- 4 slicës bacon, cut into 2" strips
- 6 oz. crëam chëësë, softënëd
- Frëshly crackëd black pëppër
- Koshër salt
DIRECTIONS
- Prëhëat ovën to 400º. Makë 5 slits in ëach brëast, bëing carëful not to cut through complëtëly. Transfër to a small baking shëët and sëason all ovër with salt and pëppër.
- In a mëdium bowl, stir togëthër crëam chëësë, mozzarëlla, chëddar, and garlic. Sëason with salt and pëppër.
- Stuff ëach chickën brëast with bacon, slicëd jalapëños, and crëam chëësë mixturë. Bakë until bacon is crisp and chickën is cookëd through and no longër pink, about 25 minutës.